DEKORASYONDA DOĞRU AYDINLATMANIN ÖNEMİ

DEKORASYONDA DOĞRU AYDINLATMANIN ÖNEMİ

            Aydınlatma; odanın genişliğini, ferahlığını ve atmosferini kendine bağlayan önemli bir fonksiyondur. Sanılanın aksine aydınlatma, evin tadilatı sırasında belirlenmeli ve dekorasyon ona göre yapılmalıdır. Yanlış aydınlatma mobilya ve aksesuarlarınızda basit ve kötü bir görünüme yol açabileceği gibi odanın olduğundan daha küçük ve basık görünmesine de sebep olabilir. Bunun önüne geçerek odada geçireceğiniz dakikaları daha keyifli hala getirebilirsiniz.

 

 Doğru Aydınlatma Nasıl Olmalıdır

 

            Odanın bir tarafına ışığı toplamaktansa ayrı yerlere ve ayrı yükseklikte ışıklandırma ile ışık seviyesini doğru şekilde arttırabilirsiniz. Işıklandırma odadan odaya göre çeşitlilik gösteren bir etkendir. Örneğin, mutfakta ışığı odanın ortasında toplamaktansa yemek yapılan yeri daha iyi aydınlatacak şekilde kullanılmadır. Salonların yemek masasının olduğu kısma sallanan avize gibi tarzınıza uyan bir ışıklandırma yeterli olurken salonun büyüklüğüne göre odanın orta kısmı yerine kenar ve köşe kısımlarına konulan aynalı ışıklandırma evinizi hem daha modern gösterecek hem de doğru bir aydınlatma sayesinde eşyalarınızın da parlamasını sağlayacaktır.

 

            Çalışma odasında ise salon ve oturma odalarının aksine aynalı ışıklandırma yerine florasan lambalar ve masa lambaları tercih edilmelidir. Loş ışık incelik isteyen işler yaparken yanılmanıza ve uykunuzun gelmesine sebep olacağından o da kullanılmamalıdır; ışığın direk gözünüze gelmesinden mutlaka kaçınılmalı ve ışığı masanızın hep sol üst tarafından gelecek şekilde ayarlamalısınız ki göz sağlığınızı da koruyabilesiniz.

 

 Yanlış Aydınlatmanın Sebep Olabileceği Şeyler

 

            Özellikle çalışma odalarında ve sık kullanılan odalarda yapılan aydınlatma psikolojik ve fiziksel açıdan büyük önem taşır. Hatalı aydınlatma fiziksel olarak; fazla ışık göz kuruluğuna, az ışık görme bozukluklarına, hatalı aydınlatma migren ataklarını tetiklemesine sebep olur. Psikolojik olarak; daha sinirli, agresif yahut üzgün bir ruh hali içerisinde olmanız da mümkündür.

 

            Yani iyi bir aydınlatma ile hayat standartlarınızı yükseltebilir, evinizi modern hale getirebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Etiketler: dekorasyon, dekoratif, ahsap, utyawood
Haziran 06, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR