BAHÇE DEKORASYONU

BAHÇE DEKORASYONU

Günün yorgunluğunu atabileceğimiz en önemli mekânlardan biri bahçedir. Bahçe dekorasyonlarını genellikle peyzaj mimarları tasarlamaktadır. Giderek talep gören dekorasyonları yapabilmek için hazır malzemeler bulmak mümkündür. Bu yüzden bahçelerimizi dekore edebilecek fikirleri bu ürünler yardımıyla kendimiz rahatlıkla üretebiliriz.

 

 Bahçe Çeşitleri

 

            Bahçeler iklimsel özelliğine ve kullanım amaçlarına göre farklı tasarlanmaktadır. Kış bahçesi ve yaz bahçesi gibi farklı şekillerde tasarlanır ve dekore edilirler. Kış bahçeleri genellikle cam ve metal ile kapatılarak yaşam alanı ile iççice olacak yakınlıkta tasarlanmaktadır. Kış bahçeleri genellikle soğuk ve yağmurdan korumak için kapalı mekânlar olarak tasarlanır. Önemli olan sadece soğuktan korunması değildir. Bahçelerimizin soğuktan korunması kadar görselliği de önemlidir. Bu yüzden kış bahçelerinde cam kullanımı daha fonksiyonel ve görsel kazanç sağlayabilir. Kış bahçelerinde bitki ve çiçek yetiştirmek de mümkündür. Genellikle küçük mekân olduğu için ferforje içerisinde bitkilerimizi yetiştirebiliriz. Ferforjeler mekâna dekorasyon özellik de katacaktır. Ayrıca kış bahçelerini isteğe bağlı olarak yarı açık ve açık mekan halinde kullanılabilecek şekilde dizayn ve dekore etmemiz fonksiyonelliği arttıracaktır. Yaz bahçeleri genellikle açık mekân olarak dekore edilir, daha geniş alan ayrılabildiği için genellikle Dekorasyon daha kolay ve hızlı tasarlanabilir.

 

 

 Bahçede Olması Gerekenler

 

            Bahçelerin tasarım ve dekorasyonu yaşam koşullarına göre değişiklik gösterir. Bahçelerde olması gerekenler; mangal yakabileceğimiz barbekü köşesi, güneşten koruyarak altında oturabileceğimiz pergolalı oturma alanı, yazları içinde serinleyeceğimiz havuz aynı zamanda kahvemizi içerek dinleneceğimiz havuz başı keyfi ve kokusuyla ferahlayacağımız çiçeklerin olduğu alanlar. Tüm bunlar bahçelerde olması gereken ana elemanlardır. Tüm bu gerekliliklerin yardımcı bahçe ürünleriyle dekore edilmesi mekânların daha fonksiyonel ve daha ferah hale gelmesini sağlayacaktır. Bahçemizi dekore etmemiz önemlidir. Bazı günlerimizin büyük kısmını bahçede geçirebiliriz. Bu yüzden uzun zaman kalacağımız mekânlarda ferahlık, fonksiyonellik ve estetik görünüm önemlidir.

Etiketler: utyawood, bahce, dekorasyon, ahsap
Haziran 06, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR